Náš extra panenský olivový olej OILOLIO

Extra panenský olivový olej Oilolio pochází výhradně z oliv Taggiasca farmářů Kelly a Fabia Bellandových.  
Jejich olivovníky rostou v panensky čistých ligurských kopcích nad vesnicí Casanova Lerrone v provincii Savona. Olivy pěstují nejen s láskou a úctou k tradici předků, ale hlavně bez jakéhokoliv chemického ošetření. Sklízejí je ručně a ihned je zpracovávají ve vlastní lisovně tradičním způsobem na kamenném lisu. Jejich olej má lahodnou chuť typickou pro zdejší odrůdu Taggiasca a nejvyšší kvalitu potvrzenou mezinárodními laboratorními zkouškami. Tento olej je velmi vzácný, z Ligurie pochází pouze 1 % italské produkce a olivy Taggiasca se pěstují jen v některých jejích oblastech. 

Je jedinečný svou sladkou chutí i dochutí s aroma artyčoků, ligurských lučních květů, trávy i mořské soli. 

Ideální je pro studenou i teplou kuchyni. Používá se k dochucení salátů, všech druhů zeleniny. Dokonalá chuť obzvláště vynikne na už hotovém pečeném či grilovaném mase, rybách, mořských plodech, zelenině. Stačí pokapat upečený steak, rybu, brambory, lilek, cuketu a poznáte jeho neuvěřitelnou kvalitu.
Hodí se k výrobě bylinkových pest.
Jeho užívání je prevence kardiovaskulárních chorob. Doporučuje se denně 1 či 2 lžíce nalačno.

Acidita 0,26

Zvolte si variantu:

Cena od 179,00 Kč

Úvod > Olivové oleje a dobroty > Náš olej OILOLIO


Příběh našeho oleje OILOLIO

KELLY A FABIO BELLANDO

Lovestory pod olivovníky

Asi 20 kilometrů klikatých úzkých stezek od mondénního centra ligurské riviéry, slavného Alassia, žije na farmě v kopcích posetých olivovníky mladý a nesmírně sympatický pár třicátníků Kelly a Fabio. On je potomkem tradiční farmářské rodiny, která hospodaří a vyrábí olivový olej už více než čtyři generace. Půvabná Kelly si žila poklidný přímořský život v Andoře, což je další slavné letovisko asi 50 km vzdálené. O olivách nevěděla nic. Pak potkala Fabia a její svět se změnil od základů. Před 16 lety se vzali. Od té doby žije v nádherných zelených kopcích kousek nad obcí Casanova Lerrone a miluje to tam. Miluje i práci s olivami, přestože je velmi tvrdá. Lisují tradičně na kamenném lisu za studena a výsledný olej je celkem třikrát dekantovaný. Sběr začíná v půlce září a trvá do února. V zimě při sklizni odchází kolem šesté ráno, vrací se kolem páté odpoledne. Všechny olivy se čistí, dají do stroje, oddělí se listy, pak je od osmi večer do půlnoci až jedné v noci lisují. Všechno dělají ručně, za 3 hodiny zpracují 250 kg oliv. Za rok sami ve dvou vyprodukují zhruba 7 tisíc litrů, olivy jim ke zpracování nosí i sousedé. Mají asi 3000 olivovníků, všechny pouze z tohoto místa a pouze odrůdu Taggiasca. "Otec měl měl 1200 stromů, množství jsme postupně navyšovali," popisuje rodinný podnik nesmělý Fabio a obrací se na Kelly, která je tady evidentně šéf, a dál nám popisuje, jak jejich hospodaření probíhá bez jakékoliv chemie. "Nepoužíváme ani žádné přípravky proti mouchám, naše olivy, jsou naprosto čisté a přírodní," uzavírá Kelly a dává nám ochutnat.

Olej z farmy Kelly a Fabia z kopců nad obcí Casanova Lerrone v provincii Savona asi 20 km od pobřeží ligurské riviéry je naprosto báječný. A právě proto jsme se rozhodli ho nabízet pod značkou OILOLIO. Je nejen kvalitní, chutný a skvělý, ale má za sebou i příběh, autenticitu prostředí a místa, ze kterého pochází. Viděli jsme stromy, které rodina opečovává s láskou a nadšením, jejich lisovnu, kde je dokonalá čistota. Zažili jsme atmosféru, která mezi nimi panuje, pozitivní energii, kterou vyzařují. Kvalita musí mít dokonalé zázemí.